torstai 3. maaliskuuta 2011

Mehevä porkkanakakku

Tein tätä "Mitä tänään syötäisiin" -porkkanakakkua ystävän syntymäpäiville. Porkkanakakun valitsin koska se on melko nopea valmistaa ja sattumalta se oli vieläpä päivänsankarin suosikkikakku :)
Porkkanakakkuja olen väsännyt aiemminkin ja tämä ohje on varmasti kokeilemisen arvoinen. Laitan toisen porkkanakakkujen suosikkini tänne heti kun porkkanakakkua tekee taas mieli. Tämän ohjeen kuorrutus oli aivan vertaansa vailla - miten sulatejuustosta saa tehtyä noin hyvää kuorrutetta?


MEHEVÄ PORKKANAKAKKU

Pohja:
4 kananmunaa
2½ dl / 225 g sokeria
4 (n. 400 g) porkkanaa

200 g voita tai margariinia
5 dl / 300 g vehnäjauhoja
1 dl / 60 g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria / ½ tl uutetta
2 tl kanelia

Täyte ja kuorrutus:
200 g sulatejuustoa (ei kevyt)
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 dl / 180 g tomusokeria
(n. 2 rkl omena- tai sitruunanmehua)

Koristelu:
mantelirouhetta
  1. Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi.
  2. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetken aikaa.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  4. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa.
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija 24 cm) kakku- tai irtopohjavuokaan.
  7. Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  8. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  9. Sekoita täytteen ainekset mehua lukuun ottamatta tasaiseksi seokseksi.
  10. Lisää mehua tarvittaessa, jos täyte on liian paksua.
  11. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
  12. Levitä enintään puolet täytteestä kakun väliin.
  13. Kuorruta kakkun pinta lopulla seoksella.
  14. Koristele reunat mantelirouheella.

2 kommenttia:

  1. Kakku oli TÄYDELLINEN: kiitos Aliisa!
    Jämäpaloista meinasi tulla isän kanssa töissä tappelu :D

    Lotan siskontytön omistajan blogin bongasin, saattaa kiinnostaa?
    http://kakkukarpanen.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Nyt löytyi lopulta täydellinen porkkanakakku ohje, kiitos!! :)

    VastaaPoista